Известие

Collapse
No announcement yet.

свещи за подгряване на антифриз при жтд моторите

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Прочетете превода на реотан моля.
    РЕОТАН - heating-resistor.

И свещите са реотани
    Или си говорите за вариант с реотани подгряващи въздуха при радиатора на парното?
    Welcome to the real world

Алфа Ромео 156 2.4 JTD (01г.); Алфа Ромео 146 1.9 TD (98г.); Лада 21051 - Бивша.

Comment

Първоначално публикувано от morfius Покажи съобщение
      Прочетете превода на реотан моля.
      РЕОТАН - heating-resistor. Taka e, но реотаните не са PTC resistors, нали (които са специално изпълнение)? А тук става въпрос за heating PTC resistors без тирето. И тук не са оформени като свещи - справка ePer. Има разлика в изпълнението и начина на действие, но предназначението е един вид общо - да те сгреят по-бързо

И свещите са реотани
      Или си говорите за вариант с реотани подгряващи въздуха при радиатора на парното? Те това е по-точното
      В творческия спор се ражда истината!

Comment

Двата варианта си имат и + и -
        - Подгрев на антифриза - затопля по-бавно, но помага и на двигателя да влезе по-бързо в оптимален режим... при което и спира работа по-бързо.
        - Подгрев на въздуха - затопля по-бързо, но двигателя остава извън оптимален режим по-дълго... което води и до по-дълга работа на системата.

Инак управлението им е сходно, според текста - при запален двигател - мери се напрежението в системата, външната (при по-новите и вътрешната температура) и тази на антифриза.
        Welcome to the real world

Алфа Ромео 156 2.4 JTD (01г.); Алфа Ромео 146 1.9 TD (98г.); Лада 21051 - Бивша.

Comment

Първоначално публикувано от morfius Покажи съобщение
          Двата варианта си имат и + и -
          - Подгрев на антифриза - затопля по-бавно, но помага и на двигателя да влезе по-бързо в оптимален режим... при което и спира работа по-бързо.
          - Подгрев на въздуха - затопля по-бързо, но двигателя остава извън оптимален режим по-дълго... което води и до по-дълга работа на системата.

Инак управлението им е сходно, според текста - при запален двигател - мери се напрежението в системата, външната (при по-новите и вътрешната температура) и тази на антифриза.
          С едно уточнение - EGR-ът служи и за подгряване на антифриза чрез топлообменника си. Така, че тук имаме две системи - една за климатроника и една за антифриза и то независими

Comment

къде беше ........
            156 2.4 JTD SW 140 подивели бизона -ex.
            147 1.9 JTDM 150 дивИ прАсци -ex.
            159 2.4 JTDM SW Qtronic 200 говеда

Comment

Първоначално публикувано от undy Покажи съобщение
              къде беше ........
              Защо?

Comment

Първоначално публикувано от Venko36 Покажи съобщение
                С едно уточнение - EGR-ът служи и за подгряване на антифриза чрез топлообменника си. Така, че тук имаме две системи - една за климатроника и една за антифриза и то независими
                Какво затопля, като при 150 коньовото 2,4 JTD е същата мъка, като евро2 моторите, който нямат този топлообменник на EGR.
                Alfa Romeo 159 SW, 1.9 JTDm
                Alfa Romeo 156, 2.4 JTD
                Ex: Alfa Romeo 159, 2.4 JTDm, Subaru Legacy 2.5i,
                Alfa Romeo 156, 2.0TS

Comment

Дай номер на шаси

Comment

Първоначално публикувано от Venko36 Покажи съобщение
                    Дай номер на шаси
                    Това за мен ли е ?
                    Alfa Romeo 156, 2.4 JTD
                    Alfa Romeo 156, 2.0TS

Comment

• Първоначално публикувано от AlfaMan Покажи съобщение
                      Това за мен ли е ?
                      Аха

Comment

• Е няма как да стане, че колата е на колегата и чак догодина, като се върне мога да му го искам, а и нещо не мога да схвана какво общо има vin-а с това, че не загравя колата му като хората?
                        Alfa Romeo 156, 2.4 JTD
                        Alfa Romeo 156, 2.0TS

Comment

• Първоначално публикувано от AlfaMan Покажи съобщение
                          Е няма как да стане, че колата е на колегата и чак догодина, като се върне мога да му го искам, а и нещо не мога да схвана какво общо има vin-а с това, че не загравя колата му като хората?
                          За да видя какво има инсталирано, защото тези с-ми за подгряване са опция.

Comment

• Първоначално публикувано от Venko36 Покажи съобщение
                            Дай номер на шаси
                            Извинявам се много колега би ли проверил за моята алфа.
                            156 1,9 JTD - 06.11.1998
                            ZAR93200000057753- Идентификационен номер на превозното средство
                            Незнам ако трябва номер на двигателя ще го дам и него.Благодаря

Comment

• Първоначално публикувано от Venko36 Покажи съобщение
                              За да видя какво има инсталирано, защото тези с-ми за подгряване са опция.
                              Кажи така, защото и аз мога да ти дам инфо още сега. Колата няма нищо освен стандартното оборудване, освен въпросния топлообменник на EGR-а, но той е наличен на всички евро 3 мотори.
                              Alfa Romeo 156, 2.4 JTD
                              Alfa Romeo 156, 2.0TS

Comment

• И аз имам такова тяло с свещи на малкия кръг на 145цат,и малко преди да влезе маркуча от термостат в купето има датчик явно е за температурата на антифриза.Не мога да разбера от къде се включва и кога работи,не мога и да сравня дали стопля по бързо от другите жтд-та.Но сега в тези студени дни с изправен термостат и калпав акумулатор(защото разбрах че и той им влияе на подгряването)си загрява сравнително бързо дори и на място за около 15мин без газ минава 70 градуса.
                                Има ли начин да задействам ръчно свещите чрез подаване на ток към релето и ако можете да ми кажете кое реле точно е за свещите.Аз също имам бушони като на колегата с 156цата който беше качил снимки само че при мен релетата пред акумулатора са по малко

Comment

Working...
                                X